Jag har sedan tidigare skrivit om att jag gillar Grekland och den grekiska maten. I dag ska jag tipsa om grekiska färsspett som vi lagade i fredags.
Det här behöver du till 4 portioner:
400 g högrevsfärs eller köttfärs
1,5 tsk chilipeppar
2 vitlöks klyftor
3 tsk persillade
1 tsk rivet skal av citron
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt
Gör spetten så här:
1. Blanda alla kryddor i en bunke.
2. Tillsätt köttfärsen och rör om noga så att kryddorna fördelas i färsen.
3. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett.
4. Grilla eller stek spetten ca 6-8 min per sida.
Servera med tzatziki, sallad och couscous eller bulgur.
Vi valde bara att äta spetten med sallad och tzatziki.
Vår tzatziki gjorde jag på en färdig kryddblandning som vi köpte på Kreta i sommar. Man tillsätter bara gurka, grekisk yoghurt, vinäger och olivolja. Så enkelt och gott det är!
I kväll ska vi äta en annan grekisk favorit, gyros i pitabröd med tzatziki.
Jag önskar er ett bra slut på veckan!
Kram Maria
Kram Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!