Jag hittade ett gammalt brödrecept i min pärm med recept och testade att anpassa det till bakmaskinen.
I fredags vaknade vi till doften av det nybakade brödet.
Det blev väldigt gott och uppskattades av alla. Jag har på de flesta bröden tyckt att skorpan varit hård fastän jag valet det lägsta valet på skorpans yta. Det här brödet hade en mjukare skorpa och var luftigt och fint.
Här kommer receptet för er som är intresserade🤗MORGONLIMPA
900 g
900 g
Ingredienser
3 dl vatten
1,5 msk matolja
4 dl vetemjöl special
0,5 dl ljus sirap
4 dl rågsikt
1 tsk salt
1,5 tsk torrjäst
Gör så här:
Lägg ingredienserna i bakmaskinen i den ordningen som de står i receptet.
Välj normal programmet och 900 gram
(OBH Nordica INOX)
Väljer man att starta bakmaskinen direkt så använd fingervarmt vatten.
Väljer man att starta bakmaskinen direkt så använd fingervarmt vatten.
Detta kommer att bakas fler gånger🤗
Trevlig kväll!/Maria
Trevlig kväll!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!