Jag har tidigare gjort lakritspannacotta med lakritspulver och valde att göra den för att få lakritssmaken, så här gjorde jag den:
LAKRITSPANNACOTTA
Lakritspannacotta by Martin Jörgensen
4 dl grädde
2,5 msk socker
1-2 msk lakritspulver
1,5 gelatinblad
Gör så här:
1. Koka upp hälften av grädden, socker och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret. När pulvret löst sig så häll i resten av grädde och fortsätt koka upp.
2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig.
3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat.
När lakritspannacottan har stelnat så är det dags att göra hallonpannacottan och den görs så här:
Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
25 geléhallon
Gör så här:
1. Dela geléhallonen på mitten.
2. Värm upp grädden i en kastrull och rör gelé hallonen under omrörning.
3. När alla hallon har smält så häller du smeten ovan på lakritspannacottan.
4. Ställ pannacottan kallt i minst 2-3 timmar.
3. När alla hallon har smält så häller du smeten ovan på lakritspannacottan.
4. Ställ pannacottan kallt i minst 2-3 timmar.
Dekorera med geléhallon och lakrits innan servering.
Det är en enkel rätt att göra, det tar dock en tid innan den kan ätas pga att den behöver stå och stelna i två omgångar.
Lycka till om ni vågar prova!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!