Här hemma provas det olika degar och bröd i bakmaskinen. I går kväll satte jag en deg till frallor som var knådad och jäst till i morse. Sen var det bara att baka ut till bullar.
Från att jag gick upp i morse tills vi satt med nygräddade frallor och åt frukost tog det 40-45 minuter.
Jag gräddade bullarna i vår Cosori (airfryer).
Ingredienser
2,5 dl vatten
2 msk olivolja
1 uppvispat ägg
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
2 tsk torrjäst
Gör så här:
1. Lägg ingredienserna i bakmaskinen i den ordningen som de står i receptet.
2. Välj program dough på bakmaskinen.
3. Forma den färdig jästa degen till 12 bullar.
4. Lägg 6 av bullarna tätt ihop på ett vikt bakplåtspapper i airfryern.
Lägg de andra 6 bullarna på ett annat vikt bakplåtspapper.
5. Låt bullarna jäsa i 25 minuter.
6. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
7. Grädda bullarna på 200 g i 12-14 minuter.
Upprepa nr 6 o 7 med de andra 6 bullarna.
Vill man grädda bullarna i vanlig ugn så sätt ugnen på 220 g och grädda i 12-14 min.
Bullarna uppskattades av alla i familjen och kommer att bakas fler gånger.
Jag hoppas att fler kan få glädje av receptet./Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!