I fredags hade jag några tjejer här på en lite tjejträff, det blev mycket tjatter och goa skratt. Jag serverade en trerätters LCHF middag.
Förrätt: Skagentoast på våffelbotten med räkor, citron och dill.
Huvudrätt: Pulled chicken med guacamole, picklad rödlök och grönsaker.
Dessert: Lchf Cheesecake med jordgubbar och mintchoklad.
3 ägg
5 msk sukrin
1 vaniljstång
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
Dekoration: Hackade hasselnötter, jordgubbar och mörk choklad.
Gör så här:
Det går att använda elvisp genom hela det här receptet med undantag för sista steget där man använder en sked.
Om du gör allt i samma ordning som beskrivet nedan så behöver du inte diska elvisparna mellan de olika momenten.
1. Dela äggen.
2. Lägg äggulorna i en bunke och äggvitorna i en annan.
3. Häll sukrin och vaniljfrön (från vaniljstång) över äggulorna.
4. Vispa först äggvitorna till ett fast skum med elvisp (med rena vispar).
5. Vispa äggulorna och sukrin till en pösig ljusgul smet, med elvisp.
6. Blanda i philadelphiaosten i äggula-smeten. (Kör på lägsta hastigheten på elvispen).
7. Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast.
8. Rör därefter ner den vispade grädden i äggula-smeten med lägsta hastigheten på elvispen.
9. Rör försiktigt med en sked ner de vispade äggvitorna i äggula blandningen.
10. Om du vill ha citronsmak: riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten.
11. Häll i smeten i en form med löstagbar botten med hackade hasselnötter i botten.
12. Om du vill strö över hackade hasselnötter på toppen.
13. Ställ in i frysen i 5 timmar. Tag ut kakan 30 minuter i rumstemperatur före servering.
14. Dekorera med jordgubbar och ringla över smält choklad.
Njut!!
Receptet kommer från LCHF recept.
Ha en bra dag mina fina läsare!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!