Här kommer receptet på de mumsiga kanelbullar som jag bakade igår!
Det här behöver du till degen:
20 dl vetemjöl
6 dl mjölk
150 g smör
3 dl socker
5 g jäst2 tsk stött kardemumma
Gör så här:
1. Värm mjölken i en kastrull till fingervärme.
2. Smula ner jäst i en bunke och blanda ut med mjölken.
3. Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda väl.
4. Tillsätt smör och kardemumman och knåda ihop en fin deg.
5. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Det här behöver du till fyllningen:
200 g smör
2 dl socker
3 dl mandelmassa, riven
4 msk mald kanel
Gör så här:
1. Blanda ihop smör, socker, mandelmassa och kanel med hjälp av en gaffel till en smet.
Utbakningen:
1. Dela den färdigjästa degen i två delar.
2. Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock.
3. Bre ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle.
4. Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar.
5. Lägg bullarna i bullformar på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
6. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
7. Baka kanelbullarna i ugnen på 225-250 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg.
Jag fick mellan 40-50 bullar (jag räknade inte dem).
Original receptet hittade jag på HÄR!
Jag önskar er en bra start på veckan!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!