Självklart passade hans mamma (jag) på att göra en ny kycklingrätt till middag som uppskattades av sonen och hans pappa (Stellan).
Kyckling och bacon gratäng med tomat och vilökssås
Det här behöver du:
800 gram kycklingfileer
1 pkt bacon
smör
salt och peppar
Tomatsås:
1 burk krossad tomat
1 pressad vitlök
salt & peppar
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
Vitlökssås:
2½ dl smaksatt Cremé Fraiche vitlök & örter
1 dl vispgrädde
Topping: 3 dl riven ost (gärna lagrad)
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
1. Skär kycklingen i lagom stora gratäng bitar.
2. Bryn kycklingbitarna i smör så de får fin färg.
3. Dela baconen i mindre bitar och stek den.
4. Lägg kyckling och bacon i en ugnssäker form.
5. Blanda ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt den sjuda upp.
6. Blanda ingredienserna till vitlökssåsen i en annan kastrull och värm upp det tills det sjuder.
7. Varva tomatsås och vitlökssås över kycklingen.
8. Toppa till sist med den rivna ost och ställ in i ugnen i 15-20 minuter, tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera med pasta eller ris och en god sallad.
Hoppas ni vågar prova den här goda gratängen!
Kram
Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!