Hej, jag har inte glömt er! Tiden har bara rusat iväg och dagarna har bestått av träning, städning, förberedelser och trevliga gäster på god middag.
När vi ska ha gäster gillar jag att bjuda på mat som man kan förbereda i förväg, igår bjöd vi på grillad fläskfilé och kycklingfilé med sommarpotatis allt i ett samt nutellasemifreddo till efterrätt.
Här kommer receptet på den:
Det här behöver du till ca 10 bitar :
1 fp med 2 färdiga marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör så här:
1. Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en.
2. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till hårt skum.
3. Vispa äggulorna med en msk socker tills det blir fluffigt.
4. Vispa grädden tills du kan bilda toppar med den.
5. Ta fram en rundform, med avtagbara kanter på cirka 20-25 cm.
6. Lägg den första marängbotten i botten på formen.
7. Krossa den andra i en skål.
8. Vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda ihop allt med marängkrosset.
9. Ringla ner den ljumna nutellan. (går bra att värma i micron) 10. Fyll formen med blandning.
11. Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar innan servering.
12. Ta fram glassen ca 20 minuter före servering, så att den hinner tina lite.
Ja, det var ett litet tips på en god uppskattad efterrätt som går bra att göra flera dagar innan den ska serveras.
Nu är det dags att fixa till sig för en tur till Helsingborg, där vi bland annat ska äta middag på O'learys!
Jag önskar er en trevlig lördagskväll!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!