Vilka underbart fina dagar vi har haft med 25 grader varmt och sol, det passar en soldyrkare som mig☺
Nu när almanackan snart visar på sommar tänker jag tipsa om tre olika pyssel som passar bra på sommaren.
Till de här fina glasspinnarna behövs kartongark i olika färger, glasspinnar, sax och klister. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur glassarna ser ut när de är färdiga.
Nu när badvattnet blir varmt kan man snart se maneter i vattnet, varför inte tillverka egna färggranna av kakformar, silkes eller kreppapper, sax, tejp och klister.
Egen designade sommarsandaler kan man göra lätt med hjälp av sax, klister, kraftig kartong och färgade pennor.
Alla bilderna är lånade från pinterest.
Önskar er en riktigt skön lillördagskväll!
Kram Maria
onsdag 25 maj 2016
söndag 22 maj 2016
Potatissallad med kapris och rädisor
Nu är min dator inlämnad och det tar 3-4 veckor tills jag får veta om den går att rädda eller om jag får köpa en ny. Jag har beställt en backup på den så att alla dokument och bilder inte försvinner, jag har en del material under tillverkning på den och hoppas att de inte behöver göras om från början igen. I dag bloggar jag från vår surfplatta☺
Har ni njutit av det fina vädret idag? Här har det planterats blommor och påtats i trädgården hela eftermiddagen, det avslutades med grillning. I dag grillades det fläskkarré och till det serverades en fräsch potatissallad med kapris och rädisor.
Den här potatissalladen passar super bra ihop med grillat och kommer att göras fler gånger i sommar! Receptet kommer här:
4 portioner
Ingredienser
1 strimlad rödlök
1 hackad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
2 msk kapris
600 g kokt, kall potatis, helst färsk
10 klyftade rädisor
1 dm tärnad gurka
25 g ruccola
1 msk hackad timjan
salt och peppar
Gör så här
1. Blanda lök, vitlök, olja, vinäger och vatten i en kastrull och låt puttra några minuter tills löken börjar mjukna.
2. Tillsätt kapris och låt den koka med en minut.
3. Skär potatisen i halvor och blanda med rädisor, gurka och den varma lökdressingen.
4. Vänd ner ruccola och timjan och smaka av med salt och peppar.
Receptet hittade jag i senaste numret av tidningen Må Bra. Nu ska jag avsluta den här söndagskvällen med att titta på finalen i Hockey VM som i år spelas mellan Finland och Kanada. Trevlig kväll!/ Maria
Har ni njutit av det fina vädret idag? Här har det planterats blommor och påtats i trädgården hela eftermiddagen, det avslutades med grillning. I dag grillades det fläskkarré och till det serverades en fräsch potatissallad med kapris och rädisor.
Den här potatissalladen passar super bra ihop med grillat och kommer att göras fler gånger i sommar! Receptet kommer här:
4 portioner
Ingredienser
1 strimlad rödlök
1 hackad vitlöksklyfta
4 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
2 msk kapris
600 g kokt, kall potatis, helst färsk
10 klyftade rädisor
1 dm tärnad gurka
25 g ruccola
1 msk hackad timjan
salt och peppar
Gör så här
1. Blanda lök, vitlök, olja, vinäger och vatten i en kastrull och låt puttra några minuter tills löken börjar mjukna.
2. Tillsätt kapris och låt den koka med en minut.
3. Skär potatisen i halvor och blanda med rädisor, gurka och den varma lökdressingen.
4. Vänd ner ruccola och timjan och smaka av med salt och peppar.
Receptet hittade jag i senaste numret av tidningen Må Bra. Nu ska jag avsluta den här söndagskvällen med att titta på finalen i Hockey VM som i år spelas mellan Finland och Kanada. Trevlig kväll!/ Maria
torsdag 19 maj 2016
Datastrul
Jag bloggar för det mesta från min laptop men ikväll vägrade min dator att starta och jag använder mig nu av mobiltelefonen. Jag hoppas verkligen att det går att rädda allt på datorn, jag har varit dålig på att föra över bilderna på den externa hårddisken och har nu hela förra årets och årets bilder på den och såklart en del av mina material.
Framöver tills datorn är fixad eller jag har en ny så kan det bli glest mellan inläggen här.
Hälsningar
Maria
Framöver tills datorn är fixad eller jag har en ny så kan det bli glest mellan inläggen här.
Hälsningar
Maria
onsdag 18 maj 2016
Film om maskrosens livscykel
God morgon på er, jag tittar in lite snabbt innan det är dags för mig att köra till jobbet.
Jag vill tipsa er om en film som vi har visat barnen på jobb nu när de är extra intresserade av maskrosor.
Filmen visar på ett enkelt sätt maskrosens livscykel från att blomman pollineras till att det växer upp en ny planta som pollineras.
Jag önskar er en bra dag!/Maria
söndag 15 maj 2016
Nya smaker på cashewnötter från Nutisal
Gillar ni nötter kan jag tipsa er om att Nutisals torrostade cashewnötter nu kommer i 3 nya smaker: Pepper & Salt, Crystal Sea Salt och Sweet Rosemary.
I vår familj är det Stellan som står för den största konsumtionen av nötter, jag äter ungefär en tredjedel av vad Stellan äter. Cashewnötter är inte min favorit, men torrostade och med smaken pepper & salt var de väldigt goda, det var även Stellans favorit av de här nya smakerna.
De här nya smakerna finns att köpa i butikerna från v.20!
Alla omdömen är mina egna och det är upp till mig om jag vill skriva om produkterna.
Bilderna:Mina egna
Nu ska jag avsluta den här söndagen med att se klart hockeymatchen mellan Sverige och Schweiz, just nu blev det mål till Sverige och det står 2-2! Heja Sverige!!/Maria
I vår familj är det Stellan som står för den största konsumtionen av nötter, jag äter ungefär en tredjedel av vad Stellan äter. Cashewnötter är inte min favorit, men torrostade och med smaken pepper & salt var de väldigt goda, det var även Stellans favorit av de här nya smakerna.
De här nya smakerna finns att köpa i butikerna från v.20!
Alla omdömen är mina egna och det är upp till mig om jag vill skriva om produkterna.
Bilderna:Mina egna
Burken Berta och flaskan Frans, en saga om pant
Vi hade skräpplockar vecka på jobbet för ett par veckor sedan och i samband med det åkte vi till återvinningscentralen NSR i Helsing borg och tittade, läste om vad som ska sorteras var. Barnen fick även ta med sig pantburkar och pantflaskor som de fick gå och panta.
Burken Berta och flaskan Frans flyttade in på avdelningen och blev rekvisita till sagan Burken Berta och flaskan Frans som är en saga om vad som händer från man pantar en burk eller flaska tills de kommer som nya i butiken igen.
Sagan laddar ni ner gratis hos Håll Sverige Rent.
HÄR tipsar jag om fler sagor och material som man kan använda sig av vid arbete med återvinning och pant.
Önskar er ett härligt avslut på veckan!/Maria
Burken Berta och flaskan Frans flyttade in på avdelningen och blev rekvisita till sagan Burken Berta och flaskan Frans som är en saga om vad som händer från man pantar en burk eller flaska tills de kommer som nya i butiken igen.
Sagan laddar ni ner gratis hos Håll Sverige Rent.
HÄR tipsar jag om fler sagor och material som man kan använda sig av vid arbete med återvinning och pant.
Önskar er ett härligt avslut på veckan!/Maria
lördag 14 maj 2016
Duka fint med servetter och glasunderlägg #dukatbord #dekohem
Även om det ofta bara är jag och Stellan när vi ska äta middag gillar jag att duka fint med servetter och underlägg. Min uppfattning är att vi lever här och nu och tycker att det är viktigt att njuta av livet vajer dag oavsett om det är en lördag eller tisdag, ni förstår nog hur jag menar☺
I dag dukade jag fint med servetter och glasunderlägg från dekohem, jag tände även en ljuslykta som jag har gjort decoupage på med en av servetterna. Nedan ser ni hur bordsunderläggen med samma mönster ser ut.
Företaget Dukatbord som bland annat är återförsäljare för dekohem har de fina servetterna och glasunderlägg en i sin webbuktik som ni hittar HÄR. Om ni har vägarna förbi Helsingborg så kan ni besök Dukatbords showroom för att se deras sortiment live.
Jag vill tack Caroline och hennes kollega på Dukatbord för de fina servetterna och glasunderläggen, de kommer väl till pass både ute och inne!
Bild 1 och 4 är min egen, bild 2 och 3 är lånad hos Dukatbord.
Som hos säkert många av er så är det även Eurovision på TVn hos oss eller rättare sagt jag ser Eurovision och Stellan tittar på något annat!
Kram Maria
Jag vill tack Caroline och hennes kollega på Dukatbord för de fina servetterna och glasunderläggen, de kommer väl till pass både ute och inne!
Bild 1 och 4 är min egen, bild 2 och 3 är lånad hos Dukatbord.
Som hos säkert många av er så är det även Eurovision på TVn hos oss eller rättare sagt jag ser Eurovision och Stellan tittar på något annat!
Kram Maria
fredag 13 maj 2016
Kokta blåmusslor med fänkål och lime
Efter en härlig eftermiddag med mat och shopping i vårt fina grannland Danmark (Helsingör) fick det bli lätt mat till fredagsmyset. När jag var och handlade på Maxi hade de bra pris på sina färska blåmusslor så det blev kokta blåmusslor. Då Stellan inte är så förtjust i vin valde jag inte att vinkoka musslorna.
Receptet som jag använder mig av kommer från TV programmet Tina Cookalong som gick på TV för några år sedan, ni får det här:
Blåmusslor med lime och fänkål Det här behöver du:
1 nät blåmusslor
2 skivade schalottenlökar
3 skalade vitlöksklyftor
1 hel kanelstång
2 dl vatten
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen fänkål
1 tsk senapsfrö
4 hela nejlikor
0,5 msk olja
0,5 msk smör
2 st lime
1 dl grovhackad persilja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar från kvarn
gott bröd
Gör så här
1. Skölj och borsta musslorna, ta bort ev skägg. Släng de som är öppna och inte vill stänga sig.
2. Skiva löken och vitlöken tunt.
3. Fräs det i olja och smör.
4. Blanda i alla kryddorna och låt det fräsa en minut.
5. Häll i musslorna och vattnet. Sätt på lock.
6. Skaka grytan lite lätt och vänta 5 minuter.
7. Ta av locket och pressa över lime strö över persiljan och 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar från kvarn.
8. Fördela i djupa tallrikar och servera med bröd.
Önskar er alla en härlig helg!/Maria
Receptet som jag använder mig av kommer från TV programmet Tina Cookalong som gick på TV för några år sedan, ni får det här:
Blåmusslor med lime och fänkål Det här behöver du:
1 nät blåmusslor
2 skivade schalottenlökar
3 skalade vitlöksklyftor
1 hel kanelstång
2 dl vatten
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen fänkål
1 tsk senapsfrö
4 hela nejlikor
0,5 msk olja
0,5 msk smör
2 st lime
1 dl grovhackad persilja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar från kvarn
gott bröd
Gör så här
1. Skölj och borsta musslorna, ta bort ev skägg. Släng de som är öppna och inte vill stänga sig.
2. Skiva löken och vitlöken tunt.
3. Fräs det i olja och smör.
4. Blanda i alla kryddorna och låt det fräsa en minut.
5. Häll i musslorna och vattnet. Sätt på lock.
6. Skaka grytan lite lätt och vänta 5 minuter.
7. Ta av locket och pressa över lime strö över persiljan och 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar från kvarn.
8. Fördela i djupa tallrikar och servera med bröd.
Önskar er alla en härlig helg!/Maria
onsdag 11 maj 2016
Pulled chicken med sweet barbequesås
Vilken fantastiska dagar vi har haft med sol och värme☺, vi kom hem från Stockholm i lördags kväll och därefter har det varit dagar fyllda aktiviteter mestadels utomhus så klart.
I kväll tittar jag in lite snabbt för att dela med mig av min variant på pulled chicken.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 färsk hel kyckling
2 gula lök
2 vitlöksklyftor
½ msk chiliflakes
½ flaska rökig bbq-sås (ca 250 gram)
½ flaska bbq sweet sås (ca 250 gram)
1 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form eller ugnsgryta.
3. Häll BBQ-såserna över kycklingen
4. Skala och hacka lökarna i stora bitar som du lägger runt om kycklingen.
5. Finhacka vitlök och strö över kycklingen tillsammans med chiliflakes.
6. Avsluta med att hälla i vattnet.
7. Täck formen med två lager folie och sätt in formen i ugnen.
8. Efter två timmar är kycklingen färdig och du kan ta ut den från ugnen.
9. Rensa kycklingen genom att plocka bort lök, skinn och ben.
10. Dra isär köttet till små strimlor. Gör detta när kycklingen är varm!
Servera din pulled chicken med grönsaker, guacamole, gräddfil och andra goda saker i tortillabröd, hamburgerbröd eller pitabröd.
Personligen gillar jag pulled chicken bättre än pulled pork, vad tycker ni?
jag önskar er en God Natt! /Maria
I kväll tittar jag in lite snabbt för att dela med mig av min variant på pulled chicken.

Det här behöver du till 4 portioner:
1 färsk hel kyckling
2 gula lök
2 vitlöksklyftor
½ msk chiliflakes
½ flaska rökig bbq-sås (ca 250 gram)
½ flaska bbq sweet sås (ca 250 gram)
1 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form eller ugnsgryta.
3. Häll BBQ-såserna över kycklingen
4. Skala och hacka lökarna i stora bitar som du lägger runt om kycklingen.
5. Finhacka vitlök och strö över kycklingen tillsammans med chiliflakes.
6. Avsluta med att hälla i vattnet.
7. Täck formen med två lager folie och sätt in formen i ugnen.
8. Efter två timmar är kycklingen färdig och du kan ta ut den från ugnen.
9. Rensa kycklingen genom att plocka bort lök, skinn och ben.
10. Dra isär köttet till små strimlor. Gör detta när kycklingen är varm!
Servera din pulled chicken med grönsaker, guacamole, gräddfil och andra goda saker i tortillabröd, hamburgerbröd eller pitabröd.
jag önskar er en God Natt! /Maria
fredag 6 maj 2016
Säsongspremiär på Gröna Lund
I går morse bestämde vi oss för att boka hotell och köra upp till vår kungliga huvudstad. Nu bor vi på Mornington hotell på Östermalm i Stockholm. När vi kom till hotellet sprang vi på den här killen😀
Vi som så mååånga andra valde att ta lite god dricka i Kungsträdgården för att sedan ta en promenad ut till Djurgården och Gröna Lund, vi visste inte då att det var säsongspremiär på Grönan.
Chansen att springa på någon man känner i Stockholm känns väldigt liten, så ni kan tro att jag blev förvånad när vi sprang på Helena (min kollega) och Cia (min chef) precis när vi kommit in på Gröna Lund.
Stellan och jag valde att äta på restaurangen hekto BBQ på Gröna Lund, de serverar fantastiskt god BBQ. Vi var inte ensamma där och fick tyvärr sitta på golvet och äta!
På stora scenen var det uppträde av ingen mindre än Timbuktu, så vi valde att se hela konserten och den var väldigt bra och dessutom på Skånska😀
Nu ska i gå ut och se vad vi hittar på för skoj här i Stockholm idag, önskar er alla en härlig fredag!
Kram Maria
Vi som så mååånga andra valde att ta lite god dricka i Kungsträdgården för att sedan ta en promenad ut till Djurgården och Gröna Lund, vi visste inte då att det var säsongspremiär på Grönan.
Chansen att springa på någon man känner i Stockholm känns väldigt liten, så ni kan tro att jag blev förvånad när vi sprang på Helena (min kollega) och Cia (min chef) precis när vi kommit in på Gröna Lund.
Stellan och jag valde att äta på restaurangen hekto BBQ på Gröna Lund, de serverar fantastiskt god BBQ. Vi var inte ensamma där och fick tyvärr sitta på golvet och äta!
På stora scenen var det uppträde av ingen mindre än Timbuktu, så vi valde att se hela konserten och den var väldigt bra och dessutom på Skånska😀
Nu ska i gå ut och se vad vi hittar på för skoj här i Stockholm idag, önskar er alla en härlig fredag!
Kram Maria
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)