Huvudrätt: 3-4 pers
Förrätt: 6-8 pers
Det här behöver du:
400 g fiskfilé t ex torsk el. hoki
400 g laxfilé
½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1 vitlöksklyftor
1½ tsk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ fiskbuljong tärning
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 dl vatten
300 g räkor med skal eller 150 g skalade
Gör så här:
1. Tina fisken.
2. Strimla purjolöken, hacka löken.
3. Smält smöret i en gryta, fräs löken glansig.
4. Pressa i vitlöken, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låta allt fräsa en stund.
5. Tillsätt buljong och vatten, låt koka ett par minuter.
6. Rör ner grädde, crème fraiche och vin, sjud i ca 15 minuter.
7. Skär fisken i mumsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
8. Skala räkorna, tillsätt dem. Hetta upp och servera genast.
Vi åt soppan med en klick aioli och hembakade bullar.
Testa den här soppan om ni gillar fisk!
Jag önskar er en bra start på veckan.
Kram Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!