måndag 4 december 2017

Julkorsord till barn

Förberedelserna för Lucia är i full gång på jobb, den här veckan ska det bland annat bakas pepparkakor och sjungas luciasånger.
Jag fortsätter även med jultema genom att skapa material med jul ett tag till. I dag delar jag med mig av ett korsord med bilder som har anknytning till julen. Materialet kom till efter att barn på jobb frågat efter fler korsord än de som jag tillverkat tidigare.


Övningen går ut på att titta på bilderna och skriva ordet i rutorna in till bilden dvs lösa korsordet.

Materialet består av 1 stycken korsord med sju bilder och rutor för att skriva bokstäverna som bildar orden till bilderna. Det består även av 1 facit med versaler (stora bokstäver) och 1 facit med gemener (små bokstäver). 

Jag har valt att göra dubbla facit ett med versaler och ett med gemener så man kan välja det som passar barnet bäst, själv skriver jag alltid versaler när jag löser korsord.


LPFÖ 98 rev 16: Förskolan ska sträv efter att varje baren utvecklar:
• utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner,
• utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa,



Vid intresse av materialet: 
Materialet laddar ni ner själv! Klicka på länken till materialet nedan för att komma till min sida hos skolmagi, där materialet laddas ner gratis.

Material Länken: Julkorsord

Jag kan inte lägga tid på att mejla material som man själv kan ladda ner!

Nu ska jag krypa ner i den nybäddade sängen!
Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen