måndag 18 december 2017

Gratis pedagogiskt material: Vad innehåller säcken?

Den här veckan ägnar vi till julmys på jobb med julsagor, julramsor, julpyssel och julsånger, vi kommer även att hålla en julfest för barnen på torsdag. Hur har ni det på era förskolor?

Nu märks det att barnen längtar efter julen och klapparna som tomten kommer med i sin säck.

Så här några dagar innan jul så passade jag på att skapa ytterligare ett pedagogiskt material med jultema. Det är ett språkmaterial där barnen ska lista ut vad säcken innehåller. 
Materialet består av 12 säckar med korta meningar på och av 12 lösa kort med bilder på. Övningen går ut på att barnen ska gissa vad säcken innehåller. Genom att läsa en mening i taget och låta barnen fundera och gissa övas deras abstrakta tänkande.
Materialet kan användas som på bilden ovan, att man parar ihop bilderna till säckarna eller som jag har tänkt göra klistra fast bilderna på baksidan av säckarna.
Ett par av sakmeningarna kanske kan gissas till mer än sak, om man vill ha en annan bild än den jag har valt så får man själv lösa det!
LPFÖ 98 rev 16:
Förskolan ska sträva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya
sätt att förstå sin omvärld.


Jag delar med mig kostnadsfritt av alla mina pedagogiska material. För att börja tjäna lite pengar på mitt bloggande har jag valt att lägga in reklamlänkar i inläggen. 

Vid intresse av materialet: 

Jag vet att det fungerar bäst på att hämta materialen via en dator. Tror att man behöver ladda ner dropbox till telefon eller surfplatta för att kunna hämta materialen.
Jag kan inte lägga tid på att mejla material som man själv kan ladda ner!
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor!Julstöket är på gång här hemma, imorgon ska granen in och kläs!
Kram Maria

1 kommentar:

  1. Tack! Kommer att använda materialet som en trevlig pedagogisk avslutning på språklek för den här terminen i förskoleklass ��

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen