söndag 2 april 2017

Gratis matematik material till förskola med påsktema

Så här när vi närmar oss påsk vill jag tipsa er om mitt matematik materiel med påsktema som passa extra bra att använda nu.
Övningen går ut på att lägga antalet kycklingar som siffrorna på hönorna visar. I övningen tränas bland annat talraden, mängd,  siffrorna 1-10 och udda och jämnt.
Materialet består av hönor med siffrorna 1-10 på och ut av 55 hönor. Siffrorna är färgkodade efter Maria Montessoris lilla pärltrappa.

Med det här materielen har jag varit med på en intervju hos lektion.se om hur jag tänker kring materialet. Intervju kan ni läsa nedan: 

Påskmatematik för förskolebarnen
Maria Lundblads lektionsmaterial Påskmatematik kan användas till elever från 2–3 år upp till skolåldern. Kort på kycklingar ska paras ihop med kort på hönor. En siffra på vardera höna visar vilket antal kycklingar som ska tillhöra hönan.
Lektionen tränar barnen i många saker, som att räkna, känna igen siffror och öva sig på talraden. Den kan också vara ett led i att öva bondgårdsdjur
– Det går att göra mycket olika saker beroende på hur många hönor man använder och vad man ser i materialet. Man kan till exempel träna udda och jämnt och när man lägger ut kycklingarna, eller göra övningen till leken ”kom alla mina kycklingar”, säger Maria Lundblad, som arbetar på Pysslingen Raus förskola i Helsingborg.
Maria Lundblad gillar att komma på egna pedagogiska material till förskoleeleverna, som hon delar med sig av på sin blogg. Idéerna får hon från pysselsidor på internet, och framför allt från barnen på jobbet.
– Man får ha ett öppet sinne och se barnens idéer. Det behöver inte vara avancerat.


Vid intresse av materialet: 

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Material Länken: Påskmatematik höna och kycklingar

Jag kan inte lägga tid på att mejla material som man själv kan ladda ner!

Önskar er alla ett bra slut på veckan!/Maria

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen