tisdag 6 september 2016

Gratis material till förskolebarn: Årstidssortering till barn

INNEHÅLLER REKLAMLÄNK 
Jag delar med mig kostnadsfritt av mina pedagogiska material. För att börja tjäna lite pengar på mitt bloggande har jag valt att lägga in reklamlänkar i inläggen. Jag är tacksam för alla klick som ni gör!  
---------------------------------------------------------------------------------

Reklam LÄNKEN till Nordicfeel.
Varje dag på förskolan pratar vi om vad det är för dag, månad, år och årstid, för att ha som extra hjälp vid diskussioner kring årstiderna har jag valt att tillverkat ett nytt material. Jag vet att det finns många olika material om årstider att hämta på nätet men jag delar med mig av det till er som är intresserade.

Det är ett sorteringsmaterial där man sorterar bilder till olika kategoribrickor, man kan även använda materialet som ett memoryspel, där alla har varsin kategoribricka som man ska fylla med sina kort. 

 LPFÖ 98 rev 10: Förskolan ska stäva efter att varje barn tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin omvärld.
Materialet består av fyra kategoribrickor med de olika årstiderna:
vår, sommar, höst och vinter.
Till varje kategoribricka finns det fyra bilder.

Brickorna har jag färgkodat efter färgerna som vi använder för de olika årstiderna på jobb:
vår-grön
sommar-gul

höst-orange
vinter-blå

Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!


Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Länken: årstidssortering


Gör det bästa av er dag!!
Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!