söndag 17 juli 2016

Köttfärs med bambuskott och champinjoner

I dag när jag rensade i frysen, tog jag fram köttfärs till dagens middag, det resulterade i en egen komponerad rätt med asiatisk touch. Ni ska få ta del av receptet.

Det här behöver du till ca 4 personer

800 g köttfärs
1 burk bambuskott + spad
250 g färska champinjoner

1 paprika
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk hoisinsås
1 msk tomatpuré
1½ msk kinesisk soja
4-5 dl vatten
maizena
salt
kajennpeppar 
chilipulver

Gör så här:
1. Hacka löken.
2. Skiva champinjonerna.
3. Skär paprikan i mindre bitar.
4. Stek champinjoner, lök och paprika.
5. Häll av spadet från bambuskotten och spara det.
6. 
Låt bambuskotten stek med champinjoner, lök och paprika på slutet.

7. Pressa i vitlöken.
8. Bryn köttfärsen för sig.
9. Blanda i grönsakerna tillsammans med köttfärsen.
10. Häll i hoisinsås, soja, tomtpure och vatten efter tycke.
11. Gör en redning av maizena och vatten och häll i.
12. Krydda efter smak och tycke.
13. Låt allt koka ihop i 8-10 minuter.

Servera med ris, sallad eller som vi gjorde med bröd.

Hoppas ni vågar prova, det blev väldigt gott!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!