I dag när jag rensade i frysen, tog jag fram köttfärs till dagens middag, det resulterade i en egen komponerad rätt med asiatisk touch. Ni ska få ta del av receptet.
Det här behöver du till ca 4 personer
800 g köttfärs
1 burk bambuskott + spad
250 g färska champinjoner
1 paprika
2 små gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk hoisinsås
1 msk tomatpuré
1½ msk kinesisk soja
4-5 dl vatten
maizena
salt
kajennpeppar
chilipulver
Gör så här:
1. Hacka löken.
2. Skiva champinjonerna.
3. Skär paprikan i mindre bitar.
4. Stek champinjoner, lök och paprika.
5. Häll av spadet från bambuskotten och spara det.
6. Låt bambuskotten stek med champinjoner, lök och paprika på slutet.
7. Pressa i vitlöken.
8. Bryn köttfärsen för sig.
9. Blanda i grönsakerna tillsammans med köttfärsen.
10. Häll i hoisinsås, soja, tomtpure och vatten efter tycke.
11. Gör en redning av maizena och vatten och häll i.
12. Krydda efter smak och tycke.
13. Låt allt koka ihop i 8-10 minuter.
Servera med ris, sallad eller som vi gjorde med bröd.
Hoppas ni vågar prova, det blev väldigt gott!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!