onsdag 16 mars 2016

Parövning kroppen till barn

Mitt material sorteringsövning kroppen är ett av de material som flest av er läsare är intresserade av och som jag mejla till någon/några varje vecka. När jag tillverkade det materialet antecknade jag inte källan till alla bilder och det är anledningen till att ni inte själv kan ladda ner det direkt. Materialet tillverkade jag med tanke på de yngre barn och på barn av utländsk härkomst. Nu har jag tillverkat ett liknade som ni kan ladda ner själva☺
Övningen går ut på att sortera bilder efter var på kroppen man bär dem. Materialet består av 5 kategori kort (ben, händer, fötter, huvud och överkropp). Det finns 6 bilder till varje kategori, sammanlagt 30 bilder att sortera. Alla bilder och kategorikort är färgkodade!Man kan använda en eller flera kategorikort (beroende på vad barnen är redo för) och prata med barnen om vad de olika föremålen på bilderna heter. Övningen kan användas både i grupp eller enskilt!


LPFÖ 98 reviderad 2010

Det här strävans målet tycker jag passar in på det här materialet:
Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar ett rikt och nyanserat talspråk och sin förmåga att kommunicera med andra. 

Den skall även sträva efter att varje barn utvecklar sina tankar sitt ord och begreppsförråd.

Vid intresse av materialet:
Gör så här: Klicka på länkarna som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet.

OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox då riskerar ni att få halva sidor!


LÄNKEN:
parövning kroppen


Det var allt från mig idag! Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen