torsdag 21 maj 2015

Montessorimaterial: Korsord med tre bokstäver (ljudenliga ord)

Hoppas ni har haft en bra dag runt om i landet, speciellt ni som arbetar på förskola och har firat förskolans dag! Tyvärr är jag fortfarande sjukskriven och kunde inte närvara:-(
Jag pratade med en kollega som berättade att de hade gjort olika stationer med aktiviteter på gården såsom såpbubblor, målning och trolleri!Idag tänkte jag dela med mig av ytterligare ett material till er, det är sex stycken korsord med 2-7 ord.


Övningen går ut på att titta på bilderna och skriva ordet i rutorna in till bilden dvs lösa korsordet.

Materialet består av 6 stycken korsord, 6 facit med versaler (stora bokstäver) och 6 facit med gemener (små bokstäver). Alla ramar runt rutorna är i rosa färg för att alla orden är ljudenliga.


Jag har valt att göra dubbla facit ett med versaler och ett med gemener så man kan välja det som passar barnet bäst, själv skriver jag alltid versaler när jag löser korsord.Vid intresse av materialet: 

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.


Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! Tala om lite otur.....nu när magen börjar kännas bättre har jag drabbats av tandvärk och fick gör ett akut besök hos tandläkaren:-( Nu vill jag bara slippa all smärta och komma igång att jobba igen, håll nu tummarna att allt är bra till måndag!

Glöm inte att hålla tummarna för Måns Zelmerlöw ikväll så att vi får se honom i Eurovision Song Contest finalen!
Kram Maria

3 kommentarer:

 1. Jag skulle jättegärna vilja ha detta till min mail! :) Emma.mollestam@utb.lund.se

  Tack!

  SvaraRadera
 2. Ser ingen länk till hur jag laddar ner materialet. :-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, under dropbox bilden ovan står texten LÄNKEN: Korsord 3 bokstäver Tryck på Korsord 3 bokstäver så kommer du till droppbox.

   Vänlig hälsning
   Maria

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!