söndag 8 februari 2015

Granola med chia frön och kardemumma

Brukar ni köpa färdig granola eller musli? Det är super enkelt att göra egen och det finns inga konstiga tillsatser i den.
I dag gjorde jag en ny variant som blev super god, medan 
den rostades i ugnen spred sig en härlig doft av nybakade kanelsnäckor i hela huset.



Granola
ca 15 portioner 
Detta behöver du:
1 dl mandel
1 dl valnötter
2 dl hasselnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
½ dl kokosflingor
½ dl chiafrön
1 tsk ekologisk vaniljpulver
1½ msk kanel
1 msk kardemumma

3 msk kokosfett (låt det smälta till flytande konsistens)

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Hacka mandel, valnötter och hasselnötterna.
Blanda ihop allt i en bunke och fördela på en plåt. Rosta i ugnen ca 25-30 minuter. Rör några gånger under tiden, (den ska få lite färg, men inte blir bränd!). Låt granolan svalna och förvara den i en tät burk! 


Morgondagens mellanmål är redan färdigt att ta med till jobb i en smidiga muggen med förvaring till granola som jag beställt från Bluebox.


Ha en härlig söndag!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!