söndag 8 februari 2015

Fisksoppa med torsk, lax och räkor

Jag måste bara titta in igen för att dela med mig av ett recept på en underbart god fisksoppa. Den smakar som om det ligger jätte mycket jobb bakom men den tar ca 30 minuter att göra.


Fisksoppa
Huvudrätt: 3-4 pers
Förrätt: 6-8 pers

Det här behöver du:
400 g fiskfilé t ex torsk el. hoki
400 g laxfilé

½ purjolök
½ gul lök
1 msk smör
1-2 vitlöksklyftor
1½ tsk tomatpuré
1½ tsk salt
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2½ dl torrt vitt vin
1½ fiskbuljong tärning
2 dl grädde

1 dl crème fraiche
2 dl vatten

300 g räkor med skal

Gör så här:
1. Tina fisken.

2. Strimla purjolöken, hacka löken.
3. Smält smöret i en gryta, fräs löken glansig.
4. Pressa i vitlöken, rör ner tomatpuré, salt, timjan och basilika. Låta allt fräsa en stund.
5. Tillsätt buljong och vatten, låt koka ett par minuter.
6. Rör ner grädde, crème fraiche och vin, sjud i ca 15 minuter.
7. Skär fisken i mumsbitar, lägg i grytan och sjud i ytterligare 7 minuter.
8. Skala räkorna, tillsätt dem. Hetta upp och servera genast.
Vi åt soppan med en klick crème fraiche och hemgjort vitlöksbröd.

Testa den här soppan om ni gillar fisk!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!