lördag 11 januari 2014

Fläskytterfilégryta med mango chutney, bambuskott och ingefära

Stor del av gårdagen gick åt till att åka bil till Kalmar och tillbaka, vi hjälpte Kevin med flytt till hans nya lägenhet i Kalmar, nu slipper han pendla mellan Nybro och Kalmar! Vilken skillnad på boende för Kevin mot det skabbiga rummet han hade i Nybro, härlig känsla för hans mamma att se=))

I dag har julen blivit ut städad, det känns skönt att få bort tomtar och stjärnor, nu är bara utebelysningen kvar och den får vara det tills det blir ljusare på kvällarna! Har ni också fått bort julsakerna?

Dagens middag blev en rätt som jag själv hittade på för 1 år sedan och som även finns att hitta på Matklubben där jag också har lagt in receptet!


Fläskytterfilégryta med mango chutney, bambuskott och ingefära


Ingredienser:

500 gram fläskytterfilé
200 gram färska champinjoner
1/2 purjolök
1 burk bambuskott + spad
2 msk mango chutney
1/2 msk färskriven ingefära
1/2 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 1/2 tsk koriander


Gör så här:
Skiva champinjonerna, Strimla fläskytterfilén och hacka purjolöken.
Stek fläskytterfilé, champinjoner och purjolök.

Häll i bambuskott och spad, låt allt koka upp.
Tillsätt mango chutney, koriander, ingefära, kalvfond, kinesisk soja, grädde och crème fraiche.

Smaka av med salt och peppar. Låt koka i 10 minuter.
Önskas mer sås kan man tillsätta 1 dl vatten tillsammans med bambuskotten och spadet.

På Matklubben har den fått 5 stjärnor av dem som har provat den och lämnat  feedback!!

Lycka till med den här rätten.

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!