torsdag 23 november 2017

QR koder med julsånger

Kommer ni att fira Lucia på era förskolor eller skolor? Vi håller en julbasar med Lucia uppträdande och just nu övas det sånger för fullt. Barnen har tillsammans bestämt vilka sånger de vill sjunga. För att gör träningen av sångerna roligare har vi tillverkat en kub/tärning med QR koder som innehåller några av sångerna.
Asken som tärningen är tillverkad av är en presentask från IKEA, askarna säljs i trepack för 15 kr.
Alla sångerna kommer från youtube, några av dem är med teckenspråk.

Följande sånger finns med på QR koderna:
I ett hus vid skogens slut
En sockerbagare
Pepparkaksgubbar

Blinka lilla stjärna
Rudolf med röda mulen
Staffan var en stalledräng

Nedan finns en länk till dropbox där ni kan ladda ner de färdiga koderna.

Kopplingar till förskolans läroplan i arbetet med QR koder:
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar 
sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära.Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar.
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa.Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och dess kommunikativa former.

(Lpfö 98/10/16)

Vid intresse av materialet: 

Jag vet att det fungerar bäst på att hämta materialen via en dator. Tror att man behöver ladda ner dropbox till telefon eller surfplatta för att kunna hämta materialen.


Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor!

Länken: QR koder med julsånger


Önskar er alla en härlig torsdag!
Kram
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!