tisdag 21 februari 2017

Gratis sifferspel/sortering med siffror och bilder

Efter att jag fått förfrågan av en läsare om jag kunde göra ett liknande material med siffror som mitt material bokstavsspel/sortering med bilder, började jag leta bilder och skapa ett. Tack Lola för tipset, nu är det klart!
Övningen går ut på att räkna föremålen på bildkorten och hitta de korten som passar till respektive siffra. Materialet kan användas som ett spel där barnen väljer vilka ark med siffror de vill ha och bildkorten eller sifferkorten kan ligga uppochner och barnen kan turas om att vända korten och hitta sina.
Vill kan man använda materialet som en sorteringsövning och lägga rätt bild vid rätt siffra. Om man vill ha ett självrättande material så att barnen kan se om bilderna har hamnat rätt kan man klistra fast bild korten och alfabetskorten med baksidorna mot varandra.
Materialet består av:
12 ark med en tom ruta och siffror
12 kort med bilder och text.12 sifferkort.
Man kan välja att använda kort med en eller ett i materialet, det finns bilder som passar till vilket som.
Alla siffrorna är färgkodade efter Montessoris lilla pärltrappa.

Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor!  
LÄNKEN: Sifferspel/sortering med bilder.

Var rädd om er!/Maria

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!