lördag 11 februari 2017

Bästa Lchf frukostar enligt mig

Här kommer tips på mina 3 frukost favoriter inom LCHF.

Nr.1 Krämig smoothie med grädde, kokta ägg, kaffe med kokosolja och ingefärsshot.

Det här behöver du till en smoothie:
½ dl vispgrädde
1 dl rysk yoghurt
½-1 dl vatten beroende på hur lös man vill ha den.
1 tsk linfrö
5-6 jordgubbar

Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienserna i en mixer.


Nr.2 Snabblagade våfflor med vispad grädde och jordgubbar.
Det här behöver du till 2-3 st
2 ägg
1 dl grädde
1 tsk fiberhusk
1 knivsudd bakpulver
1 krm vaniljpulver


Gör så här:
1. Lägga alla ingredienser i en bunke.
2. Vispa ihop allt till en smet.
3. Grädda våfflorna.
4. Servera med vispad grädde och bär.


Nr.3 Ägglatte med yoghurtbröd och pålägg.

Det här behöver du till en ägglatte:
2½ dl kokt kaffe
1 rumsvarmt ägg
1 msk kokosolja
1 msk smör


Gör så här:

1. Mixa alla ingredienserna i en mixer.
2. Eller använd en mixerstav.
3. Häll upp i ett högt glas och drick.

Det här behöver du till yoghurtbrödet:
3 ägg
2,5 dl rysk yoghurt (17 % fetthalt)
0,5 dl ovispad grädde
2,5 dl mandelmjöl 
2 msk sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver 
4 msk kokosmjöl
1 tsk salt

Gör så här:

1. Lägg ägg, yoghurt och grädde i en bunke.
2. Blanda i de torra ingredienserna.
3. 
Häll i den fasta smeten i en liten långpanna (min är 17x24 cm) klädd med bakplåtspapper alternativt forma runda frallor.
4. Strö över flingsalt eller fröer, jag valde sesamfrö och linfrö.
5. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 20-30 minuter.
6. 
Ta ut brödet ut formen och låt svalna några minuter.
7. Dela i lämpliga bitar och halvera så att brödet får en ovansida och en undersida.
8.Brödet går finfint att äta som det är, rosta eller att använda det som bas till vitlöksbröd och gratinerade smörgåsar.
Detta är ett allroundbröd med neutral smak och fluff!


Önskar er alla en bra fortsättning på lördagen!/Maria

2 kommentarer:

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen