måndag 24 oktober 2016

Gratis material till förskolebarn: Spökmatematik 0-10

Jag har skapat ett instagram konto, där jag kommer att ge tips på pedagogiska material och aktiviteter för förskolebarn. På instagram heter sidan malund68pedagoginspo, följ mig gärna där!
---------------------------------------------------------------------------------
Ni gör kanske som oss byter ut ert pedagogiska material efter tema och årstider, som så här i spöktider (halloween) så finns det lite material med pumpor och spöke.
Just nu har vi många barn som är intresserade av siffror och att räkna på olika nivåer, så dagens tips är ett material med spöke.
Materialet består av sifferkort med siffrorna 0-10 och av spökkort där spökena har en siffra på magen. Alla siffrorna är färgkodade efter Montessoris lilla pärltrappa.
I övningen tränas bland annat siffrorna, talföljden och antalet. Övningen går ut på att hitta rätt antal spöken till varje siffra. 

LPFÖ98 rev 2016: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid  och förändring. 


Vid intresse av materialet: 

Materialet laddar ni ner själv! Klicka på länken till materialet nedan för att komma till min sida hos skolmagi, där materialet laddas ner gratis

Material LÄNKEN:
 Spökmatematik 0-10


Var rädd om er och försök ta tillvara på ljusglimtarna i vardagen!/Maria

3 kommentarer:

  1. Hej
    Vilket bra material!! Det Vill jag ha men kan inte ladda ner den blir ettor!! Kan du skicka den till min mail istället?! Jobbar på en förskola i Borlänge.
    Adressen mari.hansson79@gmail.com
    Mvh Mari Hansson

    SvaraRadera
  2. Hej vilket bra material. Jobbar på förskola.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen