måndag 24 oktober 2016

Gratis material till förskolebarn: Spökmatematik 0-10

Jag har skapat ett instagram konto, där jag kommer att ge tips på pedagogiska material och aktiviteter för förskolebarn. På instagram heter sidan malund68pedagoginspo, följ mig gärna där!
---------------------------------------------------------------------------------
Ni gör kanske som oss byter ut ert pedagogiska material efter tema och årstider, som så här i spöktider (halloween) så finns det lite material med pumpor och spöke.
Just nu har vi många barn som är intresserade av siffror och att räkna på olika nivåer, så dagens tips är ett material med spöke.
Materialet består av sifferkort med siffrorna 0-10 och av spökkort där spökena har en siffra på magen. Alla siffrorna är färgkodade efter Montessoris lilla pärltrappa.
I övningen tränas bland annat siffrorna, talföljden och antalet. Övningen går ut på att hitta rätt antal spöken till varje siffra. 

LPFÖ98 rev 2016: Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid  och förändring. 


Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Material LÄNKEN:
 Spökmatematik 0-10


Var rädd om er och försök ta tillvara på ljusglimtarna i vardagen!/Maria

3 kommentarer:

 1. Hej
  Vilket bra material!! Det Vill jag ha men kan inte ladda ner den blir ettor!! Kan du skicka den till min mail istället?! Jobbar på en förskola i Borlänge.
  Adressen mari.hansson79@gmail.com
  Mvh Mari Hansson

  SvaraRadera
 2. Hej vilket bra material. Jobbar på förskola.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen