fredag 16 september 2016

Gratis material till förskolebarn: tärningssortering

ÄNTLIGEN fredag.......vilken vecka jag har haft, i måndags kväll, hade vi personalmöte och hade så mycket att gå igenom så mötet höll på till 20:30 för min del innebar det 12 timmars arbetsdag. I tisdags kväll hade vi föräldramöte och även det slutade sent så återigen hamnade min arbetsdag på mååånga timmar. Efter jobb i dag ska jag bara ta det lugnt och njuta av ett glas bubbel. 

Nu till något annat, här kommer ett nytt matematikmaterial som ni ska få ta del av. 
Materialet går ut på att räkna prickarna på tärningarna och para ihop dem med rätt siffra. I övningen skapar barnen sig ett bildminne av tärningarnas antal prickar.
Materialet består av en bricka med siffror och tomma rutor och av 6 lösa kort med tärningar. Siffrorna har jag valt att skriva i olika färger efter Montessoris lilla pärltrappa.


Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.


Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Länken: tärningssortering

Gör det bästa av er fredag, det ska jag göra! Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!