onsdag 28 september 2016

Gratis material till förskola: Höstmatematik 1-5

Enligt mig kom hösten till Skåne i morse med mörka moln och en kraftig vind, det passade bra med en tur till skogen med barnen på jobb, där de bland annat samlade löv till kommande höstpyssel.
Hösten gav mig även inspiration till det materialet jag ska dela med mig av idag. Det blev en matematik övning med träd och höstlöv som jag valt att kalla höstmatematik.
Materialet består av ett ark med femton rutor, fem rutor med träd, fem rutor med olika antal löv, fem tomma rutor och fem sifferkort i färger efter Montessoris lilla pärltrappa.  
Övningen går ut på att räkna antalet löv som trädet har tappat och lägga siffran som visar antalet i den tomma rutan sidan om.


Vid intresse av materialet: 

Materialet laddar ni ner själv! Klicka på länken till materialet nedan för att komma till min sida hos skolmagi, där materialet laddas ner gratis.


Ha det så bra!/Maria

2 kommentarer:

  1. Tack för att du delar med dig av ditt fina material till oss alla!Vi har ett träd med fantastiska färger utanför vårt fönster på förskolan och jag tyckte ditt material med höstmatematik var perfekt! Jag har laddat ned materialet och ska skriva ut och laminera på måndag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med höstfärger! Tack för att du tittade in på bloggen!
      Höst hälsningar
      Maria

      Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen