fredag 30 september 2016

Gratis material till förskolebarn: Arbetsblad matematik pokemon

INNEHÅLLER REKLAMLÄNK
Jag delar med mig kostnadsfritt av mina pedagogiska material. För att börja tjäna lite pengar på mitt bloggande har jag valt att lägga in reklamlänkar i inläggen. Jag är tacksam för alla klick som ni gör!
---------------------------------------------------------------------------------
Reklam LÄNKEN
Visst är det ett fantastiskt jobb vi har som arbetar inom barnomsorgen att få var med och lägga grunden för lärandet hos barnen. Jag kan ärligt säga att det är ett tufft jobb också!!
När man lär barnen nya saker och ser hur de knäcker olika koder ex. läskod känns det extra härligt att vara pedagog☺


Just nu har vi många barn som gillar att räkna och flera har knäckt koden att räkna addition (plus), ett par barn har även knäckt koden att räkna subtraktion (minus). Vi använder bland annat Montessoris lilla pärltrappa och matematiska arbetsblad till hjälp i lärandet att räkna plus och minus.


Då vi inte hade så många arbetsblad med att räkna minus har jag gjort några egna och jag har valt att använda pokemon bilder eftersom det just nu är barnens stor intresse. 

Materialet består av 3 olika arbetsblad med blandade subtraktions tal och av tomma rutor.

Gör så här:
Låt barnet färglägga de tomma rutorna med olika färger.
Be barnet läsa ett tal och räkna ut vad talet blir.Barnet färglägger därefter talet med den färgen som är ritad vid den siffran som motsvarar differensen av talet.Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Jag kan inte lägga tid på att mejla material som man själv kan ladda ner!
Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Jag kan inte lägga tid på att mejla material som man själv kan ladda ner!
Bilderna är lånade hos Supercoloring.


Vi hörs snart igen!/Maria

2 kommentarer:

 1. Hej, superbra material som fungerar även i ettan! Men när jag försöker skriva ut det blir bilderna delade på olika sidor, vet du vad jag gör för fel? Med vänlig hälsning Josefina Josefina.ruiz@stockholm.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Josefina!
   Om man laddar ner materialet innan man skriver ut det så blir det hela sidor!
   Vänliga hälsningar
   Maria

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen