onsdag 28 september 2016

Gratis material till förskola: Höstmatematik 1-5

Enligt mig kom hösten till Skåne i morse med mörka moln och en kraftig vind, det passade bra med en tur till skogen med barnen på jobb, där de bland annat samlade löv till kommande höstpyssel.

Hösten gav mig även inspiration till det materialet jag ska dela med mig av idag. Det blev en matematik övning med träd och höstlöv som jag valt att kalla höstmatematik.
Materialet består av ett ark med femton rutor, fem rutor med träd, fem rutor med olika antal löv, fem tomma rutor och fem sifferkort i färger efter Montessoris lilla pärltrappa.  
Övningen går ut på att räkna antalet löv som trädet har tappat och lägga siffran som visar antalet i den tomma rutan sidan om.

Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.


Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Ha det så bra!/Maria

2 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig av ditt fina material till oss alla!Vi har ett träd med fantastiska färger utanför vårt fönster på förskolan och jag tyckte ditt material med höstmatematik var perfekt! Jag har laddat ned materialet och ska skriva ut och laminera på måndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med höstfärger! Tack för att du tittade in på bloggen!
   Höst hälsningar
   Maria

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!