lördag 2 januari 2016

Dijonkyckling med bacon

God fortsättning på 2016, hoppas ni hade en bra nyårsafton med god mat, dryck och trevligt sällskap. Det hade vi och vi åt massor av olika goda rätter, ex oxfile, potatiskaka och rödvinssås till huvudrätt.
Apropå mat så finns det en massa god mat och det är så lätt att fastna för samma rätter, jag gillar mest de rätter som går snabbt att laga som dagens middag dijonkyckling med bacon gjorde, den lagas på 35 minuter. Även rätter med alltiett, där man exempelvis har köttet och såsen i samma form gillar jag .
Det här behöver du:
2 paket bacon
4 medelstora kycklingfiléer
4 dl grädde
1 dl Dijonsenap

1 dl riven ost


Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg kycklingfiléerna på ett fat och linda baconen runt kycklingen. 

3. Smörja kycklingen och baconen med dijonsenap så att den får en jämn yta runt hela biten.
4. Lägg dem i en ugnsform.
5. Häll grädden över kycklingen och avsluta med osten uppe på.
6. Sätt in formen i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med pasta och en god sallad. 


Obs. Du behöver inte salta kycklingen eftersom att baconen är ganska salt. 

Önskar er lugn och skön kväll!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!