söndag 3 januari 2016

Montessorimaterial med vintertema: Sätt rätt antal knappar på snögubbarna 0-5

Här har det blivit kallare och igår snöade det lite men det hann inte lägga sig så vi har fortfarande barmark här i Skåne. I och med att det snöade kom jag att tänka på snögubbar och nu när det snart bara en vecka kvar på jullovet innan skolorna och förskolorna drar igång som vanligt med en massa nytt lärande blev ett nytt material tillverkat här.
Det är en matematik övning med snögubbar:

Materialet består av 6 snögubbar med varsin siffra på hatten och av 15 knappar i fem olika färger. Siffrorna och knapparna är färgkodade efter Montessoris lilla pärltrappa.
Övningen går ut på att lägga rätt antal knappar till rätt snögubbe.
Om man inte vill använda pappersknapparna kan man använda riktiga knappar om man har.
Jag har även valt att göra en uppsättning med snögubbar 0-10 som inte är färgkodade, där man kan använda riktiga knappar eller göra egna i kartong. 


Vid intresse av materialen:Gör så här: Klicka på länkarna som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet)
Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet.OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox då riskerar ni att få halva sidor!

Länkar: snögubbar 0-5
snögubbar 0-10


Ha en bra söndag så hörs vi snart igen!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!