Den här goda kladdkakan med rabarber kommer jag att gör igen. |
Det här behöver du:
150 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
2 dl vetemjöl
Garnering
250–300 g rabarber
2 msk strösocker
ev. florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Skala rabarbern och skär den i längder (ca 1 cm kortare än formens diameter). Dela dem på mitten
4. Strö socker över rabarberbitarna.
5. Lägg ut rabarberbitarna i form av en sol på smeten.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
Pudra eventuellt florsocker på kakan före servering.
Servera gärna med vispgrädde, vaniljsås eller glass.
Receptet kommer från Lindas bakskola.
Trevlig kväll!
Kram Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!