Oj, vad hungrig jag blir när jag tittar på bilderna från den god studentbuffén, hoppas ni får lite inspiration av maten jag delar med mig av!
I dag får ni ta del av ett super enkelt recept på en god pastasallad med feta ost, soltorkade tomater och oliver.
Receptet hittade jag på mat & bakbloggen Hemma hos Andrea.
Pastasallad till Buffé – 30 personer
Det här behöver du:
1,5 kg pasta (okokt)
3 burkar Ridderheims soltorkade tomater
2 burkar kalamata oliver (ca 280 g avrunnen)
1 påse blandsallad á 200 g
4 förpackningar fetaost á150 g
Basilika till garnering
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Låt pastan svalna.
Skiva soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda ner oljan från soltorkade tomaterna i den färdigkokta pastan och blanda väl.Häll av vattnet från oliverna och blanda ner i pastan.
(Jag förberedde så här lång dagen innan festen).
Samma dag som festen blandade jag i resten:
Skiva fetaosten i mindre bitar och blanda ner i pastan, tillsammans med blandsalladen.
Dekorera med färsk basilika.
Lycka till med salladen!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!