lördag 4 mars 2017

Montessoris eratidslinje

Bland Montessoris alla fantastiska material gillar jag att arbeta med era tidslinjen dvs livets tidslinje. Under min montessoriutbildning sydde jag en egen tidslinje och den kommer till användning emellanåt på jobb, nu är det dags att använda den igen.
Barnen har pratat mycket om dinosaurier och i samband med det kommer vi att starta upp ett tema kring detta och börja med att berätta historien om the big bang. V
i kommer även att titta närmre på alla tids eror.


Till vår hjälp använder vi oss dels av det material som jag tillverkade under min utbildning och dels av nya böcker med bilder och texter om varje era. 
Alla böcker utom Paleozoikum är färdiga, bilderna och texterna till de här böckerna har Susanne Löfström gjort och delar med sig av på Google Drive, ni hittar hennes fina Montessorimaterial HÄR.
För att färgkoda materialet har jag klipp ut alla bilder och texter och klistrat upp på färgat kartong, som har laminerats. Ett drygt arbete som är värt varenda minut☺Visst blev böckerna fina?!


Nu ska jag fixa till mig inför kvällens middag som ska intas på en restaurang i vårt grannland Danmark, närmare bestämt i Helsingör. 

Ha en härlig kväll alla fina läsare!
Kram Maria

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Har du måtten på respektive era, tänkte sy en egen tidslinje...��
  Med vänlig hälsning Madelaine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Madelaine!
   Jag har letat i mina pärmar från min utbildning 1998, då jag sydde min tidslinje. Tyvärr hittar jag inte måtten :-(

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen