onsdag 28 december 2016

Lasagne med kycklingfärsk och färska pastaplattor

Har ni tröttnat på julmaten? Det har jag.....efter ett stort antal julbord innan jul var jag trött på den redan på julafton. I går blev det en väldigt god lasagne med kycklingfärs till middag, nedan kommer ett recept på den.

Lasagne med kycklingfärs 4-6 port.
Ugn: 225°

Det här behöver du till köttfärssåsen:
9-10 färska lasagneplattor
2 gula lökar

1-2 vitlöksklyftor
800 g kycklingfärs
smör att steka i
1 fp ICA pastasås tomat o vitlök
1 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning 
salt
peppar
basilika eller timjan

Gör så här:
1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs lök och kycklingfärs i en stekpanna med lock.
3. Pressa i vitlöken.
4. Tillsätt tomatsås, tomatpuré, buljongtärning, salt och peppar.
5. Koka under lock på svag värme i 15 minuter.
6. Tillsätt basilika eller timjan i slutet av kokningen. 

Det här behöver du till ostsåsen:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
½-1 tsk salt
muskot torkad
2 dl riven ost
Gratinering:
1 dl ost

Gör så här:

1. Smält smöret och rör ner mjölet.
2. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
3. Koka såsen i 3-5 minuter.
4. Rör ner osten.
5. Smaksätt med salt och muskot.

Lägg ihop lasagnen så här:
1. Smörj en ugnssäker form med smör.
2. Lägg hälften av ostsåsen underst i formen.
3. Lägg på ett lager med lasagneplattor så att det täcker ostsåsen.
4. Häll hälften av köttfärssåsen över plattorna.
5. Lägg ett nytt lager med plattor och resten av köttfärsen.
6. Avsluta med ett lager plattor och ostsås.
7. Strö över riven ost och gratinera lasagnen i ugnen i 15-20 minuter.


Önskar er en härlig lillördag!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!