tisdag 11 oktober 2016

Gratis material till förskolebarn: Bygga ljudenliga ord med 3 bokstäver

Mitt material med att bygga ord har blivit reviderad, några av bilderna är nya, fem nya remsor har tillkommit och jag har minskat längden på remsorna.
Varför det undrar ni kanske? De är för långa för att få plats i våra lådor på jobbet☺
Bland Montessoris språkmaterialet använde vi det rörliga alfabetet för att bygga ord. Materialet jag har gjort är ett alternativ till Montessoris rörliga alfabet. Det har samma syfte, man lyssnar på hur ordet låter och bygger ordet med de lösa bokstavskorten ordet. Alla orden är ljudenliga.
Materialet består av 20 remsor med en bild och tre tomma rutor för varje bokstav till ordet. Alla bokstäver är färgkodade efter Montessori, det innebär att konsonanterna är skrivna i blått och alla vokaler i rött. 


Läroplanen för förskolan LPFÖ 98 reviderad 2010:
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och uppmuntra och ta till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga.

Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Trevlig kväll!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!