söndag 24 januari 2016

Fiskgratäng med örtsås och räkor

Nu är det städat, tvättat och renbäddat i sängarna, det känns som om jag har hunnit med mycket den här gråa söndagen.
I kväll blev det en god fiskgratäng till middag, jag har gjort en liknande rätt tidigare fast med ris i formen.
Det här behöver du:
Ca 10 potatisar (till potatismos)
Smör, mjölk, salt och peppar till potatismos.
400 gram torsk
1½-2 dl vatten
1 tsk salt
ca 100 g färdigskalade räkor 

2 påsar örtsås eller skagensås (örtsåsen har utgått från Blå bands sortiment)
100 gram smör

Gör så här:
1. Skala potatisen och koka den.
2. Sätt ugnen på 225°
3. Gör potatismos och låt den svalna medan fisken är i ugnen.
4. Smörj en ugnsform.
5. Lägg i torsken, salt och vatten.

6. Täck över formen med aluminiumfolie.
7. Sätt in formen i ugnen och låt fisken koka i ca. 30 minuter.
8. Gör såsen genom att följa anvisningarna på såsens paket.
9. Häll av vatten från fisken som ev. inte har kokt bort.
10. Spritsa potatismoset runt fisken och häll såsen över fisken.
11. Ställ formen i ugnen i ytterligare 15 minuter.
12. Lägg räkorna över den färdiga gratängen och servera☺


Hoppas ni vågar prova den här rätten!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!