onsdag 4 mars 2015

Gratis material: Tandsortering till förskolebarn: bra/dålig mat för tänderna

Så härlig dag det blev igår med sol, det känns som jag har hur mycket energi som helst just nu.
Förhoppningsvis kan det gynna er också genom bland annat nya pedagogiska material att använda på era förskolor och skolor runt om i landet.

Idag delar jag med mig av ett material som går ut på att para bilder till en glad eller en ledsen tand beroende på vad som är bra eller dåligt för tänderna att äta.

I arbetet med materialet kan man prata om vad man behöver använda för att rengöra tänderna och läsa boken om Karius och Baktus.Materialet består av 2 bilder på tänder, 12 kort med bilder på olika sorters mat, samt bilder på tandborste och tandkräm.Under bilderna på mat finns texter som talar om vad det är på bilderna, jag väljer ofta att ha text på materialen så att barnen kan skapa sig ett bildminne av ordet.

Efter att jag skrivit ut materialet har jag valt att färgkoda bilderna till vardera tand, det är munnen som är färgkodad med kanten runt bilderna.

Inspiration till materialet har jag hittat på pinterest.


Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!


Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Länken: Tandsortering


Jag har valt bilder efter vad jag tycker passar, ni väljer givetvis själv vilka bilder ni vill använda er av, ni kan också fråga barnen vad de anser är bra respektive mindre bra för tänderna.

Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen