fredag 1 juni 2018

Tema insektens delar

INNEHÅLLER REKLAMLÄNK 
Jag delar med mig kostnadsfritt av mina pedagogiska material. För att börja tjäna lite pengar på mitt bloggande har jag valt att lägga in reklamlänkar i inläggen. Jag är tacksam för alla klick som ni gör! Pengarna har jag tänkt använda för att köpa in bilder som jag kan använda till kommande material, till papper och färgpatroner.
--------------------------------------------------------------------------------

Reklam LÄNKEN Hickap

Tyvärr har det varit glest mellan inläggen här senaste tiden, jobbet har tagit väldigt mycket tid med övertid och kvällsmöten. Så här på fredagskväll kommer ett nytt inlägg om hur vi arbetat med insektens delar i veckan.


Hur kom vi då in på just insekten? Barnen lade märke till ett getingbo på förskolan och när vi undersökte det närmre så var det ett gammalt bo utan getingar. Vi plockade ner det och tittade närmre på det. Frågorna och funderingarna kring boet var många.


Vi har tittat och pratat om de olika delarna på insekten genom att använda oss av vårt Montessorimaterial på delarna och lappen med delarna som ni ser längre ner! (Via länken längre ner kan ni ladda ner den lappen)
Många förmågor utvecklas i arbetet med insektens delar:
Lpfö98 rev 10:

Förskolan skall sträva efter att varje barn
*utvecklar sin förståelse för sin egen delaktighet i naturens kretslopp och för enkla naturvetenskapliga fenomen

*tillägnar sig och nyanserar innebörden i begrepp, ser samband och upptäcker nya sätt att förstå sin omvärld


*utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra, utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,  Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!Materialet laddar ni ner själv! Jag har fått mejl om att det fungerar hur bra som helst att använda Ipad och Iphone vid nerladdning När ni klickar på länken till materialet, så väljer ni sedan den lilla fyrkanten med pil vid adressfältet och väljer sedan spara pdf i Ibooks.
 Material LÄNKEN till Insektens delar

Jag önskar er alla en underbar helg!
Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen