måndag 30 april 2018

Återvinningsarbete på förskolan

I dag tipsar jag er om vår uppstart med vårt tema återvinning. Vi hade bokat in teater Pepino för att se deras föreställning en skräphistoria (för barn 4-9 år) och en liten skräphistoria (för barn 1-3 år).
Teatern handlar om en bortslängd tandborste som känner sig ensam på soptippen när ketchupflaskan Peppu dyker upp. I historien får man reda på hur Peppu har fått sitt fina namn.   
En skräphistoria är en rolig föreställning om ensamhet, vänskap, återvinning och sophantering som involverar och fångar barnen.
Föreställningen är ca 30 minuter lång, precis lagom för barnen.
Teater Pepino bildades 2007 av och med Åsa Söderling Kajić och Sandra Danielsson. Sedan starten har de hunnit spela för många  barn i Skåne. Gruppen har sin bas i Lund.
Teater Pepino visar även föreställningarna vara vatten och plask
som handlar om vattnet och dess kretslopp.
För att läsa mer och göra bokningar så hittar ni teater Pepinos hemsida HÄR.

Vi kommer att arbeta vidare med miljö och återvinning under terminen. Vi vill på ett lustfyllt och lekfullt sätt väcka barnens intresse och förståelse för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.
Mitt källsorteringsmaterial för barn, där man sorterar bilder på skräp till olika soptunnor kommer att också att användas, ni hittar det HÄR.

Till vårt tema kommer vi även att introducera sopsamlarmonster, mer om dem kommer i ett annat inlägg. Har ni tips på arbetet med sopsamlarmonster så får ni gärna berätta hur ni gör.

Trevlig valborgskväll och 1:a maj på er!
Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen