onsdag 30 november 2016

Gratis bokstavsspel/sortering med bilder till barn

Just nu går mycket av min fritid åt till att städa och julpynta. Nu tar jag en paus och delar med mig av ett nytt språkmaterial.

Övningen går ut på att hitta de bildkorten som passar till respektive bokstav.
Materialet kan användas som ett spel där barnen väljer vilka ark med bokstäver de vill ha och bildkorten eller bokstavskorten kan ligga uppochner och barnen kan turas om att vända korten och hitta sina.
Om man vill kan man använda materialet som en sorteringsövning och lägga rätt bild vid rätt bokstav. Om man vill ha ett självrättande så att barnen kan se om bilderna har hamnat rätt kan man klistra fast bild korten och alfabetskorten med baksidorna mot varandra.
Materialet består av:
 • 28 ark med en tom ruta och bokstäver som skrivna med både versaler och gemener.
 • 28 kort med bilder och text.
 • 28 alfabetskort med gemener och versaler.
Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.
Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor!  

LÄNKEN:Bokstavsspel/sortering

Jag hoppas att det är något som passar i era barngrupper!/Maria

6 kommentarer:

 1. Tack för dina fina material som vi får ta del av ��! Har använt mig av många av dem i min grupp o de är alltid lika populära! Jag känner inte till Montessori så bra o har funderat lite på vad som menas då du skriver att du använt dej av deras färgtrappa (minns inte exakt nu vad du brukar skriva..)?
  Önskar dej en skön adventstid!
  Mvh Annika, Österbotten/Finland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika, roligt att materialen uppskattas.
   Montessoris lilla pärltrappa är ett material med pärlstavar där pärlstav 1 är röd, pärlstav 2 grön osv. Med hjälp av stavarna utvecklas barnens taluppfattning och de används på olika sätt. Jag väljer att färgkoda siffrorna efter lilla pärltrappan så att barnen känner igen färgerna när de använder pärlstavarna.
   Ha en härlig jul!
   Mvh
   Maria Lundblad

   Radera
 2. Tack så mycket för att du delar med dig!
  Använder flera av dina verk på jobbet. Detta alfabet blev väldigt poppis och vi har haft många samtal om bokstäver...
  Funderar på om du kan göra en liknande fast med siffror? Vi använder detta alfabet uppsatt på ett fönster och sätter upp bokstäverna i sprutorna med kardborreband... skulle vilja göra detsamma med siffror ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rutorna o inte sprutorna så klart

   Radera
 3. Hej Lola!
  Tack för din kommentar! Roligt att materialet uppskattas.
  Vilket bra tips med att ha bokstäverna på fönstret.
  Tack för tipset om att göra ett med siffror, det har jag inte haft en tanke på! Jag gör gärna ett med siffror! Det kommer förhoppningsvis i början på nästa vecka.
  Vänliga hälsningar
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så mycket Maria!
   Jag kollar ofta din blogg för inspiration och bra material
   mvh
   Lola

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!