Hoppas ni har det skönt och får njuta av det fina vädret. I går kväll hade gäster och jag hade gjort räkcheesecake, vegetarisk paj, rabarber och jordgubbspaj som vi bjöd på.
Receptet på räkcheesecaken hittar ni HÄR
Receptet på grönsakspajen hittar ni HÄR.
I dag tänker jag dela med mig av receptet på rabarber och jordgubbspajen.
Det här behöver du till en paj:
Smuldeg
- 150 g rumsvarmt smör
- 5 msk socker
- 1,5 dl mjöl
- 2 dl havregryn
- 1 tsk flingsalt
Bär
- 500 g jordgubbar
- 500 g fint skivad rabarber
- 2 msk socker
- 1-2 msk potatismjöl
- 2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Nyp ihop det rumsvarmt smör, med mjöl, havregryn, socker och salt.
2. Skiva rabarbern tunt.
3. Dela jordgubbarna.
4. Blanda rabarbern och jordgubbarna med socker, vaniljpulver och potatismjöl.
2. Skiva rabarbern tunt.
3. Dela jordgubbarna.
4. Blanda rabarbern och jordgubbarna med socker, vaniljpulver och potatismjöl.
5. Bred ut bären i en form.
6. Strö över smuldegen.
7. Grädda pajen på 225° i ca 25 min.
6. Strö över smuldegen.
7. Grädda pajen på 225° i ca 25 min.
Servera med glass, grädde eller vaniljvisp.
Nu ska jag gå ut och fixa lite i trädgården och passa på att få lite sol på kroppen, ha en fortsatt fin söndag!/Maria
Nu ska jag gå ut och fixa lite i trädgården och passa på att få lite sol på kroppen, ha en fortsatt fin söndag!/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!