Det blev ingen promenad idag men jag var på ett pass med Friskis o Svettis. Innan dagens träningspass behövdes det mat i magen och idag testades en ny kycklingrätt.
Det här behöver du:
3 stora kycklingfiléer
1 burk färdig bearnaisesås ca 250 ml
1 burk färdig bearnaisesås ca 250 ml
1½ dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk dragon
kycklingkrydda (alpnaerings)
Marinadkrydda (alpnaerings)
salt
peppar
1 msk dragon
kycklingkrydda (alpnaerings)
Marinadkrydda (alpnaerings)
salt
peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Dela varje kycklingfilé i tre bitar.
3. Lägg kyckling bitarna i en smord ugnsform.
4. Krydda kycklingen med kyckling- och marinad krydda.
5. Sätt formen i ugnen i 20 minuter.
6. Blanda ihop bearnaisesås, crème fraiche, vispgrädde och dragon.
7. Krydda med salt och peppar.
8. Häll såsen över kycklingen och låt den stå ytterligare 10 minuter i ugnen.
1. Sätt ugnen på 200°
2. Dela varje kycklingfilé i tre bitar.
3. Lägg kyckling bitarna i en smord ugnsform.
4. Krydda kycklingen med kyckling- och marinad krydda.
5. Sätt formen i ugnen i 20 minuter.
6. Blanda ihop bearnaisesås, crème fraiche, vispgrädde och dragon.
7. Krydda med salt och peppar.
8. Häll såsen över kycklingen och låt den stå ytterligare 10 minuter i ugnen.
9. Servera med ris och sallad.
Inspiration till dagens mat fick jag hos Kardemummagumman.
Bilder: Skor lånad hos Intersport, övriga mina egna.
Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan John Blund kommer♥/Maria
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!