fredag 25 december 2015

Parmesannötter med en touch av kajennpeppar

God fortsättning.........
Hoppas ni har en lugn och kärleksfull jul och hinner att bara njuta. Vi hade julafton hemma hos oss med en del av släkten, det serverades traditionell julmat, julgodis och spelades julklappsspelet, med andra ord en trevlig och mysig julafton! Vi saknade äldsta sonen Kevin som jobbar under julen.

Julbordet dukades med min ärvda servis som har en fin guld kant, besticken och ljusbrickan kommer från ZBH och glasen kommer från IKEA.    

Tillsammans med julgodiset serverade vi goda hemmagjorda parmesannötter.
Nötterna är väldigt lätta att göra, du behöver följande:
250 gram naturella cashewnötter
1 msk olja
1½ dl riven parmesan
1 tsk salt

1 krm kajennpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda nötterna med oljan.
3. Lägg parmesan, salt och kajennpeppar i en platsplåse.
4. Tillsätt nötterna.
5. Skaka påsen så att osten täcker nötterna.
6. Sprid ut nötterna på en bakplåtsklädd plåt.

7. Rosta i ugnen i ca 15 minuter. Rör då och då.
Ett gott tilltugg att ha till välkomstdrinken på nyårsafton!

Receptet hittade jag i senaste numret av tidningen Buffé.


Ha en härlig juldag!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!