söndag 25 augusti 2019

Grekiska färsspett med tzatziki

Hoppas ni har haft en skön helg. Här har vi njutit av högsommar värme och haft en aktiv helg. I går cyklade jag och min kollega Ingela barncancertrampet för barncancerfonden. Vi valde den långa sträckan på ca. 4,5 mil. Det var en härlig cykeltur på de skånska vägarna i underbart sommarväder. Pengarna för startavgiften tillfaller barncancerfonden.

Jag har sedan tidigare skrivit om att jag gillar Grekland och den grekiska maten. I dag ska jag tipsa om grekiska färsspett som vi lagade i fredags. 
Det här behöver du till 4 portioner:
400 g högrevsfärs eller köttfärs
1,5 tsk chilipeppar
2 vitlöks klyftor
3 tsk persillade
1 tsk rivet skal av citron
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk salt

Gör spetten så här:
1. Blanda alla kryddor i en bunke.
2. Tillsätt köttfärsen och rör om noga så att kryddorna fördelas i färsen.
3. Dela färsen i 4 delar och forma varje del till en avlång rulle och tryck genom ett träspett.
4. Grilla eller stek spetten ca 6-8 min per sida.

Servera med tzatziki, sallad och couscous eller bulgur.
Vi valde bara att äta spetten med sallad och tzatziki.
Vår tzatziki gjorde jag på en färdig kryddblandning som vi köpte på Kreta i sommar. Man tillsätter bara gurka, grekisk yoghurt, vinäger och olivolja. Så enkelt och gott det är!
I kväll ska vi äta en annan grekisk favorit, gyros i pitabröd med tzatziki.

Jag önskar er ett bra slut på veckan!
Kram Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen