lördag 4 november 2017

Bästa cykelhjälmen med MIPS från cykelkraft.se

Känner ni till företaget cykelkraft.se? Det är Sveriges största cykelbutiken med online försäljning av bland annat cyklar, träningskläder, reservdelar, skor och hjälmar, cyklar är deras stora passion. Även om man inte är en cyklande person finns det mycket att hitta i cykelkrafts stooora sortiment. Företaget är certifierat enligt Trygg e-handel.
Hur många av er använder cykelhjälm när ni cyklar? Jag började använda cykelhjälm när våra barn var små och började cykla. Jag har förbrukat några stycken genom åren och NTF rekommenderar att man byter var tionde år. Utvecklingen på hjälmarna blir bättre och säkerheten större. Jag har valt en ny cykelhjälm med MIPS.
Vad är då MIPS?
MIPS är en svensk uppfinning som 
forskare på KTH tagit fram, det är en ny och revolutionerande teknik som kan rädda liv och förhindra riktigt allvarliga hjärnskador för tusentals människor.  
MIPS tillåter att cykelhjälmen kan rotera i förhållande till huvudet vilket ger cykelhjälmar utrustade med MIPS bättre skydd mot rotationsvåld och minskar på så sätt risken för hjärnskador vid de tillfällen hjälmen tar emot stöten på en annan yta än vinkelrätt mot marken. HÄR hittar ni cykelkrafts alla hjälmar med MIPS.

På hemsidan får man många tips och idéer på cykelkrafts blogg. Varför inte läsa om bästa uppladdning inför ett cykellopp. Vet ni förresten att jag har cyklat tjejvättern tre två gånger och halvvättern en gång😃.

Cykelkraft har väldigt snabba leveranser, hjälmen skickades i måndags och var framme hos mitt postombud i tisdags! Tack så mycket Cykelkraft.se!!

Nu ska jag och Stellan spöka ut oss och bege oss iväg på en Halloween inflyttningsfest👀!
Kram
Maria

4 kommentarer:

 1. Själv så måste jag nog uppdatera mig med ny hjälm...de är ju färskvara om de ska skydda vid en krash!

  Grymt med tjejvästern tre gånger...själv så har jag bara gjort vanliga vättern men är lite sugen på tjejvarianten till i år. 30 mil är låååångt och 10 mil känns liiite mer lätthanterligt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här hjälmen har bra passform! Jag är så imponerad av alla som klarar att cykla 30 mil, bra jobbat!
   Jag skrev fel två tjejvättern och en halvvättern har jag gjort:-)

   Radera
 2. Tack för tipset. Trodde MIPS var någon slags material i hjälmar. Ska kolla på en sån till min sambo. Sjukt irriterad på att han saknar cykelhjälm när vi ska cykla någonstans. Ska bara mäta hans huvud först. Hoppas de finns i stora storlekar.

  Kram Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia
   Den hjälmen jag beställde är en unisex modell och passar både stora och små huvud :-)
   Hoppas du hittar en bra hjälm till din sambo!

   Kram Maria

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen