måndag 6 februari 2017

Gratis material till förskola: Additionscirklar

Nu när jag har energi och ork gäller det att omvandla mina tankar till färdiga material. Det har blivit några stycken som är under tillverkning och ett som blev klart i helgen. Ämnet den här gången är matematik och övningen riktar sig till de lite äldre barnen på förskolan som lärt sig räkna addition.


 Övningen går ut på att räkna ut summan på additionstalen på pusselbitarna och lägga dem vid cirkeln som har siffran som motsvarar summan på talet.
 Materialet består av 10 cirklar med siffror på och av 4 eller 6 pusselbitar med additionstal på. 
 Jag har valt att göra materialet i två olika uppsättningar. I det en är cirkeln färgkodad efter lilla pärltrappan och i det andra är pusselbitarna färgkodade.


Vid intresse av materialet: 

Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! Material LÄNKEN: Additionscirklar färgkodad cirkel
Material LÄNKEN: Additionscirklar färgkodade pusselbitar

Jag kan inte lägga tid på att mejla material som är nedladdningsbara på bloggen.  Det var allt från mig idag, ha det så bra!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen