måndag 6 februari 2017

Fläskytterfilé i dragonsås

I går kväll åt vi en rätt som det är väldigt länge sedan jag lagade, receptet kommer från min systers fd svärmor. Då den innehåller både grädde och crème fraiche passar den bra till oss som äter lågkolhydratkost.
Det här behöver du till 4 portioner:
600 g fläskytterfilé eller fläskfilé
1 gul lök
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
3 tsk dijonsenap
3 tsk kinesisk soja
2-3 tsk dragon

ev. mindre än ½ tsk fiberhusk till redning av såsen.

Gör så här:
1. Hacka löken.
2. Skiva köttet i ½-1 cm tjocka skivor.
3. Bryn köttet och löken.
4. Om du använder fläskytterfilé så lägg lök och kött i en gryta. Om du använder fläskfilé fortsätt till punkt 7.
5. Häll på vatten så att det nästa täcker köttet helt.
6. Låt det koka i 20 minuter.

7. Blanda allt till såsen och häll i grytan.
8. Låt allt koka upp i ett par minuter och redd ev såsen med mindre än ½ tsk fiberhusk.
9. Servera med sallad och potatis om du inte äter lchf kost.


Önskar er en bra start på veckan!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!