lördag 14 januari 2017

Köttfärsbiffar med fetaost och grönpeppar LCHF

Tittar in igen och delar med mig av dagens middag som bland annat bestod av resterna av blomkålsmoset från igår, som ni hittar receptet på HÄR. Jag gratinerade moset och serverade det tillsammans med köttfärsbiffar fyllda med grönpeppar, fetaost och grönpepparsås. Receptet hittar ni nedan. 
500 g köttfärs 
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1.5 
msk mortlad grönpeppar
1  ägg
75 g tärnad fetaost
Smör till stekning

Gör så här:
1. Lägg alla ingredienserna i en bunke och blanda runt allt väl.
2. Forma smeten till 8 biffar.
3. Stek biffarna i smör

Grönpepparsås
1 dl vatten

1 buljongtärning (kött el. kalv)
2 msk hel grönpeppar
1 tsk dijonsenap
1 tsk kinesisk soja

2 dl vispgrädde
Redning: 100 g philadelphia, om man vill ha såsen tjockare.


Gör så här:
1. Lägg alla ingredienserna i en kastrull.
2. Koka upp såsen och låt den koka på svag värme i 5-10 minuter.
3. Red såsen med philadelphia vid behov.


Trevlig kväll!/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!