fredag 2 december 2016

Gratis material till förskolebarn: Matematikpussel addition och subtraktion med julbilder

Jag har skapat ett instagram konto, där jag ger tips på pedagogiska material och aktiviteter för förskolebarn. På instagram heter sidan malund68pedagoginspo, följ mig gärna där!
---------------------------------------------------------------------------------

Så här i jultider kan det vara roligt att även ha något nytt med jultema på matematikhyllan.
Många av barnen på jobb visar ett extra stort intresse kring matematik just nu och i kombination med att utmana barnen och att vi kommit in i december månad gjorde att det här nya materialet skapades.

Övningen går ut på att läsa talet, räkna ut summan och hitta den bilden med siffran som motsvarar summan på talet och lägga den på rätt tal. När alla små bilder kommit på plats bildar de en hel fin julbild.  
Materialet består av tre ark med nio olika tal på varje, ett ark med addition, ett med subtraktion och ett med både addition och subtraktion. Det består även av 27 lösa bilder med siffror på (nio till varje ark), siffran på varje kort är summan av talen på arken.                     

Vid intresse av materialet: 
Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis!


Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox.Gör så här: Klicka på länken som jag har lagt in i slutet av inlägget. (länken har oftast samma namn som materialet) Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv! Sen är det bara att skriva ut och laminera materialet. OBS! Klicka inte direkt på skriv ut i dropbox, då riskerar ni att få halva sidor! 


Länken: Matematikpussel mjulmotiv

För mig har nedräkningen till helgen börjat, dagens arbetsdag består endast av 4½ timmar! Trevlig helg på er./Maria 

2 kommentarer:

 1. Har du några förslag hur vi kan utmana en 5 åring som kan läsa , skriva och räkna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlotte!
   Läser barnet enbart ljudenliga ord så kan man utmana med icke ljudenliga ord, ljudstridiga ord. Utmana språket med grammatik ex singular och plural, http://malund68.blogspot.se/2013/07/montessorimaterial-singular-och.html
   Jag har gjort enklare korsord som kanske kan vara något, http://malund68.blogspot.se/2015/05/montessorimaterial-korsord-med-tre.html
   Om du kopierar länken nedan och tar dig dit finns en mycket bra grammatik material.
   https://drive.google.com/drive/folders/0B42oJLttgokffjM5aHFSZ3RQTXMwMEZUR2xfUUNhcGpQSW1RMFRmSkMwZFJ5NFJnclpVT0E
   Jag hoppas du har fått lite tips som kan passa.
   Vänliga hälsningar
   Maria

   Radera

Lämna gärna en kommentar, jag läser alla kommentarer och svarar så fort jag kan!

Leta i den här bloggen